چرا اینستاگرام ؟!

در دنیای امروز که مخاطبین و مشتریان ما با هزاران تبلیغ و آگهی بمب باران اطلاعاتی میشوند بسیار اهمیت دارد یک تریبون مناسب براب معرفی خدمات و محصولات خود داشته باشیم .

اگر منظور من از تریبون را دقیق تر بخواهید بدانید باید بگویم تریبون به هر فضایی گفته می شود که افراد زیادی به صورت مستقیم با شما و کسب و کارتان آشنا می شوند در بازار سنتی این تریبون می تواند یک همایش باشد و یا سیستم های دیگر که البته هزینه هایی را هم برای شما خواهد داشت؛ باشد و در دهکده جهانی امروز  بهترین تریبون شما میتواند وب سایت و یا شبکه های اجتماعی شما باشد ( شبکه های اجتماعی نرم افزار ها و یا سایت هایی هستند که به افراد امکان برقراری ارتباط با سایرین را در هر کجای دنیا تنها با استفاده از یک اینترنت و داشتن یک تلفن همراه و یا رایانه ، می دهند برنامه هایی مانند: تلگرام، فیس بوک  و …).

  اما میان سیل گسترده شبکه های اجتماعی برخی محبوبیت و و قدرت بیشتری بین مخاطبان ما دارند و از جمله قوی ترین این شبکه ها اینستاگرام است. اینستاگرام یک شبکه اجتماعی بسیار گسترده و محبوب است که در سراسر دنیا بیش از یک میلیارد عضو فعال دارد !! بله درصد قابل توجعی از تمام مردم دنیا فقط در همین شبکه اجتماعی که کاملا به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد هستند و این بسیار هیجان انگیز است  .

اینستاگرام به طور رسمی در 6 اکتبر 2010 راه اندازی شد و تا دسامبر همان سال ( کمتر از دو ماه) یک میلیون نفر حساب ایجاد کرده بودند. در ابتدا این شبکه محبوب فقط برای اشتراک تصاویر بود اما امروزه قابلیت های بسیار شگفت انگیزی دارد که میتواند کسب و کار و زندگی شما را متحول کند ! شما به راحتی می توانید با انتشار ویدیو و یا تصائیری محصولات خود را معرفی کنید ، تخفیف ها  و اخبار کسب و کار خود را بدون هیچ هزینه ای منتشر کنید و حتی باشگاهی از مشتریان داشته باشید چرا که افراد با یک اشاره می توانند شما را در اینستاگرام دنبال کنند و نظرت خود را با شما در میان بگذارند و بسیاری امکانات جذاب دیگری که هر کدام از آنها به تنهایی در فضای سنتی یا برای ما ممکن نیست و یا هزینه های بسیاری را دارد .

اگر هنوز به استفاده از اینستاگرام برای توسعه کسب و کارتان علاقه مند نشده اید باید بگویم طبق آمار های رسمی منتشر شده از سوی اینستاگرام در سال 99 ایران با بیش از 30 میلیون کاربر فعال روزانه در اینستاگرام در مقام 7امین کشور طرفدار این برنامه پولساز بود .

بله من از واژه پولساز استفاده کردم چون به راحتی شما میتوانید از این شبکه اجتماعی درآمد هایی بیشتر از حد تصورتان داشته باشید

بازاریابی اینترنتی

اگر بخواهیم چند معیار مهم در بازایابی در شبکه های اجتماعی نام ببریم مسلما مهمترین معیار اینگیجمنت یا نرخ تعامل کاربران است.دانستن مفهوم اینگیجمت و راه های افزایش آن برای هر کاربری ضروری است.زیرا هدف اصلی کابران در پیج های شخصی یا بیزینسی خود جذب مخاطبین بیشتر و بالا بردن تعامل کاربران با پیج آنهاست.در این مقاله در ابتدا به این موضوع می پردازیم که اساسا اینگیجمت به چه معناست و در ادامه را های افزایش اینگیجمنت اینستاگرام را بررسی خواهیم کرد.پس با ما در صفحه اینستاگرام دیجیتال مارکتینگ دریک برای آموزش های رایگان و ارزشمند همراه باشید.

تعامل یا اینگیجمنت (Engagement) چیست؟

به طور کلی، واژه اینگیجمنت در دنیای بازاریابی دیجیتال، به معنای ارتباط مداوم میان کاربر و کسب‌ و کار اینترنتی است. اما اگر دنبال معنی دقیق‌تر آن باشیم، باید اول بستر مورد نظرمان را انتخاب کنیم. به عنوان نمونه:

منظور از تعامل کاربر در شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام، لایک کردن، کامنت گذاشتن و به اشتراک گذاری (share) محتوای آن است. اما در دنیای وب‌، منظور از تعامل کاربر؛ اشتراک گذاری، کامنت گذاشتن، کمک به تکمیل محتوا، اشتراک در سایت، تماس، شرکت در پرسش و پاسخ و… استدر نهایت بهتر است تعامل یا همان اینگیجمنت را اینطور در ذهنمان حک کنیم: “ایجاد یک رابطه با مخاطبان در کنار تعهد آنها به ما.” این یعنی بتوانیم با محتوا و دیگر فعالیت‌های‌مان، کاری کنیم که کاربران در مقابل آن فعالیتی از خود نشان دهند و با ما ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنندو نرخ تعامل یا Engagement Rate یعنی نسبت افرادی که در سایت شما فعالیتی کرده‌اند به کل تعداد بازدید کنندگان آن.

چرا نرخ تعامل یا اینگیجمنت ریت مهم است؟

طبیعی است نرخ تعامل اهمیت زیادی داشته باشد؛ چراکه به واسطه آن هدف اصلی حضور در شبکه‌های اجتماعی محقق شده است، معلوم می‌شود تا چه اندازه محتوای کاربردی و جذاب تولید کرده‌اید و چقدر توانسته‌اید مخاطبان را درگیر نگه دارید و با آنها ارتباط و تعامل دوسویه داشته باشید. از سوی دیگر این KPI به شما کمک می‌کند تا بهتر در فید کاربران دیده شویداما اگر بخواهیم از زاویه دیگری به اهمیت نرخ تعامل نگاه کنیم متوجه می‌شویم که هر چه نرخ اینگیجمنت ما (شامل لایک، بازدید، تعامل در استوری، کامنت و…) کمتر باشد، طبیعتا در برنامه‌های ارتباطی، اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی خود موفق نبوده‌ایم و ترافیک ورودی به سایت، میزان آگاهی از برند (Awareness) و در نهایت میزان فروش راضی‌کننده نخواهد بود.

نحوه محاسبه نرخ تعامل یا اینگیجمنت در اینستاگرام چگونه است؟

محاسبه اینیگجمنت کار ساده‌ای نیست و راه‌های زیادی برای بدست آوردن آن وجود دارد. در حالی که معمولا افراد از میزان لایک و کامنت اینگیجمنت را حساب می‌کنند عده‌ای معتقدند باید میزان ذخیره شدن پست نیز لحاظ شود. همچنین نظر دیگری وجود دارد که میزان لایک و کامنت ارزش برابری ندارند بعضی از اکانت‌ها با هزاران لایک تعداد انگشت‌شماری کامنت دریافت می‌کنند که قابل مقایسه با اکانتی که هزاران کامنت دریافت می‌کند و مقدار کمتری لایک می‌شود نیست. اختلاف عمده دیگری که شاهد آن هستیم معیار اینگیجمنت است برخی آن را تابع فالوور می‌دانند و بعضی دیگر ایمپرشن را معیار سنجش قرار می‌دهند. از این رو فرمول‌های زیاد اینگیجمنت ارزیابی آن را به کار سختی تبدیل کرده، ما سه شیوه‌ی رایج محاسبه اینگیجمنت را در این جلسه آموزش می‌دهیم.

اینگیجمنت بر اساس فالوور 

 

از مرسوم‌ترین راه‌ها جمع تعداد لایک و کامنت‌های یک اکانت و نسبت آن با تعداد فالوئرها است که در انتها در عدد ۱۰۰ ضرب می‌شود. نکته مثبت این فرمول عمومی بودن داده‌های آن است که کار مقایسه اکانت‌ها را ساده می‌کند. زیرا دسترسی به میزان فالوور، لایک و کامنت برای هر اکانت عمومی(public) عملی است. اگر می‌خواهید میزان اینگیجمنت خود را با صفحات رقیب مقایسه کنید این روش بهترین انتخاب برای سنجش است.

اینگیجمنت بر اساس ایمپرشن

در این فرمول محاسبه اینگیجمنت از طریق تجمیع تعداد لایک و کامنت و تقسیم بر میزان ایمپرشن انجام می‌گیرد و مانند شیوه‌ی قبلی در ۱۰۰ ضرب می‌شود. این روش دقیق‌تر از حالت قبلی است زیرا بر اساس تعداد دفعاتی که پست‌ها بازدید شده صورت می‌گیرد نه بر اساس میزان فالوور. در واقع در این شیوه در می‌یابید چه تعداد از افرادی که پست را دیده‌اند با آن تعامل برقرار کرده‌اند. بنابراین فرمول دقیق‌تری است. بدیهی است برای استفاده از این راه باید به میزان ایمپرشن اکانت دسترسی داشت و قادر به مقایسه با سایر اکانت‌ها نخواهید بود.

اینگیجمنت با لحاظ کردن میزان ذخیره شدن

در این شیوه که بر اساس ایمپرشن است جمع تعداد لایک، کامنت و دخیره شدن پست‌ تقسیم بر ایمپرشن به دست می‌آید و در ۱۰۰ ضرب می‌شود. نتیجه این راه با راه قبلی چندان نیست چون عموما تعداد لایک و کامنت بیش از دخیره کردن است. اما در نظر گرفتن تعداد ذخیره شدن دقت بیشتری در محاسبه اینگیجمنت می‌دهد.

ابزار محاسبه اینگیجمنت خارجی و رایگان

  •  SocialBlade
  • Ninjalitics
  • Triberr
  • ابزار تحلیل اینگیجمنت ایرانی و رایگان
  • Neolyze
  • ابزار محاسبه اینگیجمنت پولی
  • Hyperauditer یکبار در ماه برای یک اکانت رایگان است

حق دارید کمی گیج شده باشید چون برای دریافت بهترین نتیجه ها به مشاوره نیاز دارید

یک مشاوره تخصصی به شما کمک می کند

عوامل تاثیر گذار بر روی نرخ مشارکت و با اینگیجمنت

تا به اینجا اهمیت نرخ مشارکت توضیح داده شد. هر اندازه این نرخ بیشتر باشد، طبیعتا نشان دهنده این مورد است که بیزینس پلن شما در حوزه دیجیتال مارکتینگ موفق تر عمل کرده است. با این تفاسیر این سوال مطرح می شود که چگونه می توان نرخ اینگیجمنت را افزایش داد و در واقع چه عواملی بر روی نرخ مشارکت تاثیر دارد. در زیر برخی از مهمترین فاکتورها لیست شده اند:

  1. تولید محتوای خوب و تاثیر گذار : این فاکتور یکی از مهمترین گزینه ها در افزایش نرخ تعامل می باشد. در نظر داشته باشید که قرار دادن تبلیغات زیاد در پیج و یا موارد غیر مرتبط می تواند انگیزه کاربران را برای دنبال نمودن صفحه شما کم نموده و در مواقع اینگیجمنت ریت را کاهش دهد. سعی کنید که مطالب شما قوی و موثق باشد. در صفحه اینستاگرام دیجیتال مارکتینگ دریک به صورت روزانه محتواهای ارزشمندی در این مورد منتشر میشود اما اگر میخواهید استاندارد های تولید محتوا را بیاموزید این گزینه را انتخاب کنید .
  2. مشارکت دو طرفه : در یک پیج اینستاگرام تلاش نمایید تا مشارکت شما و کاربرانتان همیشگی و مستمر باشد. از همین رو هیچ کامن و نظری را بی پاسخ قرار ندهید و سعی کنید در اولین فرصت به آنان پاسخ دهید. تحقیقات نشان می دهد که بهترین زمان پاسخگویی حدود 30 دقیقه است.
  3. پست های جذاب : باید در نظر داشته باشید که مهمترین دلیلی که کاربران را به فضا هایی چون اینستاگرام مجذوب می نماید، برای سرگرم شدن است. لذا پست های شما باید تا حدی جذاب باشد که باعث سرگرم شدن افراد گردد. شما می توانید این پست ها را در قالب استوری، ویدیو و یا عکس منتشر سازید. جالب است بدانید در اینستاگرام پستی با عنوان محتوای بهینه تولید و منتشر کردیم که در آن توضیح داده ایم روزی چند پست باید منتشر کنیم .
  4. بر روی توضیحات و متن های خود حساس باشید : گاها نوع نوشتار، ادبیات و طرز فکر شما می تواند بر روی نرخ مشارکت و یا اینگیجمنت تاثیر داشته باشد. به طور مثال در پست هایی که صحبت ها به صورت نقد خواهد بود، کپشن های طولانی موفق تر عمل می نمایند و کاربران را به سمت درج نظر و یا کامنت سوق می دهد.
  5. معرفی پست ها در استوری : استوری امکانی در اینستاگرام است که موجب می شود دنبال کنندگان شما هر زمان که صفحه خود را باز می کنند با آن روبرو شوند اما پست ها گاها نادیده می شوند. لذا برای اطلاع رسانی، پس از قرار دادن پست حتما آنها را در استوری ها قرار دهید.
  6. مسابقه و جایزه : این روز ها در فضای مجازی اجرای انواع مسابقه ها، چالش ها و مواردی از این قبلی می تواند بر روی اینگیجمنت تاثیر بسزایی داشته باشد. شما می توانید با برگزاری انواع مسابقات کاربران خود را به سمت تعامل و شرکت در چالش دعوت نمایید.
  7. تگ کردن و هشتگ : دو استراتژی مهم دیگر که می تواند بر روی تعامل شما و کاربرانتان اثر بگذارد، گزینه هشتگ و تگ کردن است. گاها برای شما نیز پیش آمده است که قصد دارید سایر افراد و یا پیج اینستاگرام را که به پست شما مرتبط می باشند را در صفحه خود نشانه گذاری نمایید. با تگ نمودن آن اکانت ها، دیگران را متقاعد می سازید که از صفحه شما بازدید نمایند. هشتگ نیز استراتژی جدید دیگری است که منجر می شود افراد خیلی راحت تر به سمت صفحه شما سوق داده شوند. در همین راستا برای پست های خود می بایست از هشتگ های مرتبطی استفاده نمایید که سایرین با جستجوی این موارد به سمت پیج شما روانه شوند.

7 روش برای افزایش اینگیجمنت اینستاگرام

تا این بخشِ مقاله؛ با چیستی، اهمیت و نحوه محاسبه اینگیجمنت اینستاگرام آشنا شدید. در ادامه نیز به ۷ روش برای افزایش نرخ تعامل صفحۀ اینستاگرام می‌پردازیم تا با کمک آن‌ها، به یک اینفلوئنسر (یا بلاگر) قدرتمند تبدیل شوید.

1) نظرسنجی در استوری ها؛ یک تیر و دو نشان

این روزها، بازار استوری‌های اینستاگرامی خیلی داغ است. احتمالا افراد زیادی دیده‌اید که روزانه 10 استوری و هر 3-4 روز یک بار، پست منتشر می‌کنند! دلیل این کار، علاقه بیشتر مردم به استوری‌ها نسبت به پست‌های اینستاگرامی استبدین منظور بهتر است، یک زمان‌بندی روزانه برای استوری گذاشتن داشته باشید و برای بیشتر درگیر کردن مخاطبانتان، از نظر سنجی، کوئیز، رای دادن و هر امکان دیگری که به استوری‌ اینستاگرام اضافه می‌شود، استفاده کنیدفراموش نکنید که شما با نظرسنجی در استوری، با یک تیر، دو نشان می‌زنیدچون هم از نظرات مخاطبانتان آگاه می‌شوید و هم نرخ تعامل را بالا می‌برید.

2) در استوری ها سوال بپرسید

یکی از دیگر از امکانات خوب اینستاگرام، سوال پرسیدن در استوری است. با استفاده از این قابلیت می‌توانید از مخاطبانتان سوال بپرسید و جواب‌های آن‌ها را (برای جذابیت بیشتر، به همراهِ نظر خودتان) در استوری به ‌اشتراک بگذاریداگر سوال خاصی برای پرسیدن به ذهنتان نمی‌رسد، اجازه دهید مخاطبان از شما سوال بپرسند و به آن‌ها در استوری پاسخ بدهید. در هر دو صورت، شما با دنبال‌کننده‌هایتان تعامل کرده و اینگیجمنت صفحه‌تان را بالا می‌برید.

3) با اکانت‌های مشابه‌تان ارتباط برقرار کنید و شبکه بسازید 

برقراری ارتباط با اکانت‌ها و پیج‌هایی که حوزه فعالیت موازی یا مکملی با شما دارند، هم به افزابش فالوئر شما کمک می‌کند و هم اینگیجمنت ضفحه‌تان را بالا می‌برد.برای مثال فرض کنید بیشتر مطالب شما با موضوعات روانشناسی است. اگر با چند نفر دیگر که فعالیت و دغدغۀ مشابه شما دارند تبادل نظر کنید، با صفحه آن‌ها، پست‌ها و کامنت‌های آن‌ها تعامل کنید یک اتفاق بُرد بُرد می‌افتد. هم اینگیجمنت صفحه آن‌ها بالا می‌رود و هم رفته رفته شبکه شما قدرت گرفته آن‌ها هم دست به تبادل می‌زنند و شما را به دیگران معرفی می‌کننداین تبادل نظر و همکاری، از طریق شرکت در پرسش و پاسخ استوری‌ها، به اشتراک گذاشتن پست‌های آن‌ها و معرفی آن‌ها در استوری خودتان، اتفاق می‌افتد. به این موضوع هم دقت کنید که پیج‌ها و اکانت‌ها را با هدفمندی و میزان همپوشانی با موضوع فعالیت خود انتخاب کنید و با استراتژی پیش بروید.

4) از هشتگ‌های هدفمند و پربازده استفاده کنید

قبل از هرچیز اگر نمیدانید هشتگ چیست؟ خیلی ساده باید بگویم علامت ” # ” را هشتگ می گویند و هر کلمه  ای که بد از ان بیاید را هشتگ می گویند و در جست و جو و یا فتن مطالب شما و مطالب مشابه بسیار کمک می کند .

هشتگ‌های هدفمند یعنی؛ هشتگ‌هایی که کاملاً با موضوع پست شما در ارتباطند و توسط کاربران هم جستجو می‌شوند.  مثلاً #مهران_مدیری زیر یک پست آموزش مارکتینگ، هیچ ورودی هدفمند و مخاطب درستی برای شما نمی‌آورد. می توانید خلاقانه تر عمل کنید  تجربه من نشان می دهد استفاده ترکیبی از هشتگ ها تاثیر بهتری دارد ، زمانی که شما یک هشتگ را در اینستاگرام تایپ می کنید عددی را در مقابل آن نشان می دهد که تعداد پستی است که در آن هشتگ منتشر شده است ؛ شما اگر به عنوان مثال 12 هشتگ را می خواهید استفاده کنید بهتر است 4 عدد را به هشتگ های بزرگ ( بیشترین عدد ممکن ) و 4 عدد را به هشتگ های متوسط ( بین 100 تا 300 هزار پست ) و 4 عدد  را به هشتگ های کوچک ( کمتر از 7 هزار پست)  اختصاص دهید و اگر 3 تا 5 هشتگ اختصاصی داشته باشید عالی است مثلا خود من همیشه از هشتگ های : #صالحیان و #محمد_مهدی_صالحیان و یا #دیجیتال_مارکتینگ_دریک استفاده می کنم .

 

5) جواب کامنت ها را بدهید

جواب دادن کامنت ‌ها، راه دیگری برای بالا بردن اینگیجمنت صفحه است. توجه کنید که شما برای مخاطبانتان محتوا تولید می‌کنید و وجود آن‌هاست که به صفحۀ شما اعتبار می‌دهد؛ پس تا جایی که می‌توانید جواب کامنت‌ها را بدهید تا آن‌ها به تعامل بیشتر با شما و شرکت در بحث‌ها مشتاق‌تر شوند.

6) پست‌ها را در استوری به اشتراک بگذارید

وقتی زمان زیادی می‌گذارید و تصویر یا ویدئویی را برای پست در اینستاگرام آماده می‌کنید، حتماً آن را در استوری هم معرفی کنید. چون همانطور که گفتیم تعامل کاربران با استوری بیشتر از پست است؛ پس در استوری می‌توانند، از پست جدیدتان هم مطلع شوند. با این روش محتوای خود را باز نشر کرده‌اید.

7) محتوای جذاب و خلاقانه تولید کنید

محتوا در اینستاگرام ۲ بخش دارد؛ ۱. محتوای متنی در کپشن ۲. محتوای تصویری (شامل عکس و ویدئو) که اساس کار اینستاگرام استدر محتوای تصویری، سعی کنید به پیج خود یک تم خاص بدهید که همراستا با هویت بصری برند شماست و مطابق با رنگ و استایل همان تم، محتوای بصری تولید کنیددر محتوای متنی سعی کنید خودتان باشید (یعنی کپی نکنید) و با لحن مخصوص خودتان کپشن‌های جذاب بنویسید. استفاده از داستان، تجربه، نکات آموزشی، طنز، سوال و… باعث افزایش جذابیت محتوا و به دنبال آن، افزایش مشارکت کاربران خواهد شد.

جمع بندی

برای موفقیت در شبکه اجتماعی اینستاگرام لازم است تا همواره تعامل خود و کاربرانتان را افزایش دهید. نرخ اینگیجمنت می تواند یک فاکتور مهم به جهت بررسی و ارزشیابی موفقیت یک پیج باشد. روش های مختلفی برای بالا بردن میزان افزایش مشارکت در یک صفحه وجود دارد اما آنچه که بیش از همه مهم بوده و می بایست به آن دقت نمود، این مهم است که لازم است به کاربران خود احترام گذاشته و همواره تلاش کنید تا نظر مثبت آنان را جلب نمایید. از جمله روش هایی کخ منجر می شود نرخ اینگیجمنت در یک پیج بیشتر شده و کاربران در آن حضور فعالتری داشته باشند می توان به مواردی همچون، سوال و جواب در پیج اینستاگرام، برگزاری نظرسنجی، ارائه لایوهای متعدد، شبکه سازی با اکانت های مختلف، استفاده صحیح از هشتگ ها و تگ ها اشاره نمود. در نظر داشته باشید که هر کدام از موارد بالا با توجه به ماهیت پست ها می تواند منجر به افزایش نرخ اینگیجمنت شود. لذا برای انتخاب بهترین راهکار لازم است تا هدف خود را مشخص نموده و بر اساس آن یک گزینه خوب و سودمند را انتخاب نمایید.